Biserica noastra este un loc unde oamenii se dezvolta din punct de vedere spiritual, intelectual si social.

Biserica Harul îi încurajază pe oameni să dezvolte o relație personală cu Dumnezeu.

click aici

Despre

Pastorul Dr. Ioan Ceuță împreună cu ceilalți colaboratori formează o echipă competentă, energică și gata să răspundă nevoilor cu care se confruntă oamenii în zilele noastre.

 

 

 

 

Cugetari

 

Cîntati Domnului,lăudaţi pe Domnul!Căci El izbăveşte
sufletul celui nenorocit din mîna celor răi

Ieremia 20:13

Cel care predică are responsabilitatea de a se pregăti. Predica este comunicarea orală a adevărului biblic de către Duhul Sfânt prin personalitatea umană unei audienţe de la care se aşteaptă un răspuns pozitiv.

Dr. Ioan Ceuta (pastor principal)

 

 

 

 

Istoricul bisericii


"Domnul a facut lucrul acesta: Si este o minunatie înaintea ochilor vostri" (Psalmul 118:23)

 

Aniversarile sunt zile de aducere aminte pentru împlinirile oferite de Dumnezeu noua, oamenilor. Chiar Dumnezeu a poruncit poporului Sau sa cinsteasca si sa sarbatoreasca evenimentele majore din viata lor: "Iata sarbatorile Domnului, cu adunari sfinte pe care le veti vesti la vremurile lor hotarâte" (Levitic 23:4) De aceea cred ca este bine sa poposim uneori pentru a cugeta la minunile pe care Dumnezeu le-a facut în vietile oamenilor si ale Bisericilor.

Odata cu Revolutia din decembrie 1989, o noua era s-a nascut în viata bisericilor evanghelice, deschizându-se noi porti pentru Evanghelizare si facându-se loc pentru diferite modalitati de raspândire a Cuvântului lui Dumnezeu.

S-au organizat servicii de evanghelizare, pe stadioane sau în salile în care altadata nimeni nu s-ar fi gândit ca ar putea fi auzit vreodata mesajul Evangheliei.

Pe fundalul acesta, Dumnezeu a pus în inima pastorului Ceuta dorinta de a deschide o biserica în zona Militari - Drumul Taberei, cartiere în care nu exista nici o biserica evanghelica.

La data de 10 august 1993, în sala 10 a Clubului Apaca, a început sa functioneze o biserica cu numele "Smirna". Dar, în vremea aceea, functionarea unei biserici într-un club era un prilej de poticnire pentru celelalte biserici.

Perioada anilor 93 - 96 a fost înfloritoare pentru biserica "Smirna". În ciuda chiriei platite lunar, a fumului frecvent de tigara, a strigatelor din sala de arte martiale, ea s-a format ca o biserica puternica din punct de vedere spiritual.

În luna octombrie a anului 1993, au fost initiate cursurile Institutului Biblic Român si biserica a devenit un loc în care studentii îsi puteau desfasura activitatea pastorala si se puteau zidi spiritual. Slujbele de marti seara erau un prilej de mare bucurie pentru numerosi tineri din Bucuresti, si multi erau cei care veneau sa se alature bucuriei studentilor si sa-L laude pe Domnul la închinarea condusa de fratele Bob Franklin.

În perioada dintre anii 93 - 96, Biserica a cunoscut o puternica crestere spirituala si numerica. Mesajele si studiile biblice au atins si au zidit multe inimi.

Biserica simtea deja nevoia acuta a unui spatiu propriu. Dumnezeu cunostea aceasta dorinta a ei si avea sa lucreze într-un mod minunat. Comitetul bisericii a început sa caute un spatiu disponibil pentru a-si construi cladirea. Terenul de pe strada Rasaritului era singurul care corespundea viziunii de a fi situat între cele doua cartiere. (Militari - Drumul Taberei). La data de 15 mai 1996, a fost semnat contractul de vânzare-cumparare al terenului cu suprafata de 1500 m2 din strada Rasaritului nr. 61 A, sectorul 6, Bucuresti. Banii pentru cumpararea terenului au fost împrumutati de la Eugen Pop, fara dobânda si fara data de restituire.

Începând din acea zi, biserica putea afirma: "În sfârsit a rasarit o lumina." Bucuria a patruns în inimi. Tinerii si-au unit fortele pentru curatarea terenului, comitetul s-a concentrat asupra întocmirii planurilor de constructie si de asezare în teren a cladirii în timp ce membrii bisericii si-au înaltat mâinile spre cer, în adorarea Celui care le facuse parte de aceasta mare binecuvântare.

Spre sfârsitul anului 1996, nori negri au început sa umbreasca bucuria bisericii. Conducerea clubului nu ne-a mai prelungit contractul de închiriere pentru sala 10 a Clubului Apaca si am fost nevoiti sa ne mutam în Sala Bingo unde, pentru o perioada destul de lunga, biserica si-a desfasurat slujbele în conditii si mai precare. De exemplu, înainte de începerea slujbei, membrii bisericii erau nevoiti sa curete scrumierele, sa aseze mesele si scaunele în ordine, sa aeriseasca sala de fumul gros de tigara si sa puna amvonul între cele doua motociclete de pe platforma salii. Uneori monitoarele de Bingo ramâneau activate. În astfel de conditii Dumnezeu îsi forma Biserica.

Un eveniment important din viata bisericii în aceasta perioada (5 februarie 1997), care merita mentionat, a fost serviciul de ordinare cu cel mai mare numar de pastori si lucratori (40) asezati vreodata în lucrare. A fost una dintre primele festivitati ale Adunarilor lui Dumnezeu din România, organizatie penticostala nou înfiintata, la care urma sa fie afiliata si biserica noastra.

În perioada de deznadejde, când biserica înca mai functiona în sala Bingo, Dumnezeu a dat pastorului încredintarea ca biserica va fi trimisa din America cu vaporul, fara sa fim nevoiti sa petrecem timp la construirea ei. La împartasirea acestei viziuni, putini dintre membrii bisericii au crezut în ea. La scurt timp dupa aceasta întâmplare, într-o duminica, am fost vizitati de un grup de americani care au donat o suma de bani pentru construirea noii biserici. Nu erau multi dar aveau sa fie o samânta binecuvântata. Nu dupa mult timp, acestia ne-au transmis hotarârea bisericii lor de a ne construi biserica. Modul lor de a ne ajuta a fost unul diferit. Ei nu ne-au trimis bani ci materiale de constructie gata pregatite chiar de ei însisi pentru asamblarea noii cladiri. Totul s-a desfasurat conform încredintarii primite.

Sirul evenimentelor poate continua si în viitor, daca biserica "Harul" nu-si va pierde frumusetea spirituala si va ramâne mereu o biserica puternica. În toti acesti ani, Dumnezeu a binecuvântat biserica noastra cu lideri, familii si cu membri puternici. Noptile de veghe, rugaciunile înflacarate, zilele de post, stralucesc ca niste podoabe sfinte, frumos tesute în vesmintele ei. Darurile de bunavoie, zeciuielile, mesele oferite saptamânal celor saraci, stau ca o marturie vie în mâna ei. Grupurile de lauda si închinare precum si grupelse de copii, reprezinta tezaurul de mare pret a bisericii. Biserica a crescut numeric foarte mult. Cuvântul Domnului: "Biserica se bucura de pace..., se întarea sufleteste, si umbla în frica Domnului; si, cu ajutorul Duhului Sfânt, se înmultea" , se împlineste în vremea noastra.

Când am cumparat terenul, nu am stiut ca Dumnezeu avea un plan maret nu numai pentru biserica ci si pentru Universitatea Biblica din România. Dumnezeu stia atunci ceea ce noi nu am stiut: tot coltul acestei strazi, a carui suprafata permite construirea celui mai mare centru educational crestin din Bucuresti (aprox. 2,5 ha), era rezervat pentru noi. Dumnezeu a transformat Biserica "Harul" dintr-o biserica de cartier într-o biserica continentala cu viziune globala si, pentru o vreme ca aceasta, ea a devenit "Vaticanul" Adunarilor lui Dumnezeu. Biserica Harul face parte din Adunarile lui Dumnezeu din România, Federatia Europeana Penticostala, Federatia Mondiala a Adunarilor lui Dumnezeu si Federatia Mondiala Penticostala.